Kosten

Noordzee Advocatenkantoor hanteert een standaardtarief van €150,- per uur (excl. BTW). Wilt u meer zekerheid over de advocaatkosten, dan kunt u ook een zaakstarief (vast bedrag) afspreken. De advocaat maakt een inschatting en doet een voorstel. Neem contact op voor meer informatie.

 

Toevoeging (pro deo)

Kunt u de advocaatkosten niet zelf betalen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo). De advocaat vraagt namens u een toevoeging aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Indien de aanvraag wordt ingewilligd worden de advocaatkosten door de overheid betaald. U kunt een eigen bijdrage opgelegd krijgen. De laagste eigen bijdrage bedraagt €152,- voor de gehele procedure.

Hoeveel moet ik zelf betalen?

 

Korting eigen bijdrage

U kunt mogelijk een korting van € 55,- op uw eigen bijdrage krijgen, als u eerst telefonisch contact opneemt met het Juridisch Loket en zij u doorverwijzen naar een advocaat. De advocaat ontvangt de verwijzing of het diagnosedocument en zorgt ervoor dat de korting wordt toegepast door de Raad voor Rechtsbijstand. Doet u dit tijdig. Indien de advocaat de toevoeging reeds heeft aangevraagd, dan vervalt uw recht op korting. Bezoek voor meer informatie www.juridischloket.nl

Neem contact op met het Juridisch Loket

 

U kunt bij ons terecht voor het volgende:

1. Eerste (telefonisch) gesprek (gratis)

2. Spreekuur (gratis)

3. Adviesgesprek

4. Begeleiding aanvraag

5. Bezwaar 

6. Beroep

7. Hoger beroep

8. Betaal in termijnen

 

 

1. Eerste (telefonisch) gesprek

Het eerste (telefonisch) gesprek is gratis. Tijdens dit gesprek beoordeelt de advocaat of u kunt worden bijgestaan. Ook kunt u tijdens dit gesprek afspraken maken voor de betaling, de start van de procedure en de strategie.

2. Spreekuur

Elke vrijdag van 10:00 tot 14:00 kunt u terecht bij het spreekuur. Dit wordt gehouden in buurthuis het Vogelnest, Spreeuwenweg 1 in Apeldoorn. Dit spreekuur is geheel gratis. Een afspraak maken is niet nodig. Totale gespreksduur 20 minuten per cliënt.

3. Adviesgesprek

Heeft u behoefte aan advies? Heeft u nog een aantal vragen waar u graag mee geholpen wilt worden. U kunt langskomen voor een adviesgesprek op kantoor. In een gesprek van ongeveer een uur wordt u volledig geïnformeerd en worden al uw vragen zoveel mogelijk beantwoord. Ook kunt u bij ons terecht voor het verkrijgen van de juiste formulieren. De kosten van het adviesgesprek zijn €150,- (exclusief BTW).

4. Begeleiding aanvraag

Heeft u hulp nodig bij het indienen van de aanvraag? Noordzee Advocatenkantoor hanteert een standaard bedrag van €605,- (€500 exclusief BTW) voor de begeleiding van de aanvraag. Dit is voor de gehele aanvraagprocedure.

5. Bezwaar

Heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) de EU-toetsing afgewezen? Wij kunnen u bijstaan in bezwaar. U komt mogelijk in aanmerking voor een toevoeging (pro deo). U betaalt in dat geval slechts een eigen bijdrage. De laagste eigen bijdrage is €148,- Klik hier voor meer informatie

Komt u niet in aanmerking voor een toevoeging, dan dient u de advocaatkosten zelfstandig te betalen. Noordzee Advocatenkantoor hanteert een standaard tarief van €1045,- (inclusief BTW) voor de rechtsbijstand van de volledige bezwaarprocedure.

6. Beroep

Is uw bezwaar tegen de afwijzing van de EU-toetsing ongegrond?  Wij staan u ook bij in beroep bij de rechtbank. U komt mogelijk in aanmerking voor een toevoeging (pro deo). U betaalt in dat geval slechts een eigen bijdrage. De laagste eigen bijdrage is €148,- Klik hier voor meer informatie

Komt u niet in aanmerking voor een toevoeging, dan dient u de advocaatkosten zelfstandig te betalen. Noordzee Advocatenkantoor hanteert een standaard tarief van €1045,- (inclusief BTW) voor de rechtsbijstand van de volledige beroepsprocedure.

7. Hoger beroep

Heeft de rechtbank ten onrechte uw beroep ongegrond verklaard? U kunt bij ons terecht voor hoger beroep bij de Raad van State. Dit is de hoogste rechtsinstantie in Nederland voor Vreemdelingenzaken.

U komt mogelijk in aanmerking voor een toevoeging (pro deo). U betaalt in dat geval slechts een eigen bijdrage. De laagste eigen bijdrage is €148,- Klik hier voor meer informatie

Komt u niet in aanmerking voor een toevoeging, dan dient u de advocaatkosten zelfstandig te betalen. Noordzee Advocatenkantoor hanteert een standaard tarief van €1045,- (inclusief BTW) voor de rechtsbijstand van de volledige hoger beroepsprocedure.

8. Betaal in termijnen

Kunt u de advocaatkosten niet in één keer betalen? Het is mogelijk om de factuur in termijnen te betalen. Informeer naar de mogelijkheden.