Tarieven

Heldere prijzen, geen verrassingen. Wij werken op pro deo basis en op basis  van lage standaardtarieven

Kosten

Noordzee Advocatenkantoor hanteert een standaardtarief van €181,50 per uur (incl. BTW). Wilt u meer zekerheid over de advocaatkosten, dan kunt u ook een zaakstarief (vast bedrag) afspreken. De advocaat maakt een inschatting en doet een voorstel. Neem contact op voor meer informatie.

Toevoeging (pro deo)

Kunt u de advocaatkosten niet zelf betalen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo). De advocaat vraagt namens u een toevoeging aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Indien de aanvraag wordt ingewilligd worden de advocaatkosten door de overheid betaald. U kunt een eigen bijdrage opgelegd krijgen. De laagste eigen bijdrage bedraagt €165,- (met korting) voor de gehele procedure.

Hoeveel moet ik zelf betalen?

Korting eigen bijdrage

U kunt mogelijk een korting van € 55,- op uw eigen bijdrage krijgen, als u eerst telefonisch contact opneemt met het Juridisch Loket en zij u doorverwijzen naar een advocaat. De advocaat ontvangt de verwijzing of het diagnosedocument en zorgt ervoor dat de korting wordt toegepast door de Raad voor Rechtsbijstand. Doet u dit tijdig. Indien de advocaat de toevoeging reeds heeft aangevraagd, dan vervalt uw recht op korting. Bezoek voor meer informatie www.juridischloket.nl

Neem contact op met het Juridisch Loket

U kunt bij ons terecht voor het volgende:

1. Eerste (telefonisch) gesprek

Het eerste (telefonisch) gesprek is gratis. Tijdens dit gesprek beoordeelt de advocaat of u kunt worden bijgestaan. Ook kunt u tijdens dit gesprek afspraken maken voor de betaling, de start van de procedure en de strategie.

2. Spreekuur

Elke dinsdag en vrijdag tussen 10:00 tot 14:00 kunt u terecht bij het spreekuur. Dit wordt op de dinsdag gehouden op het adres Ledig Erf 4 in Utrecht en op de vrijdag in ontmoetingscentrum het Vogelnest, Spreeuwenweg 1 in Apeldoorn. Dit spreekuur is geheel gratis. Totale gespreksduur 20 minuten per cliënt.

3. Begeleiding aanvraag

Heeft u hulp nodig bij het indienen van de aanvraag? Noordzee Advocatenkantoor hanteert een standaard bedragen

Begeleiding mvv-aanvraag                      :   €605,- (inclusief BTW)
Begeleiding artikel 8 EVRM aanvraag  :   €1045,- (inclusief BTW)

5. Bezwaar

Heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) de aanvraag afgewezen? Wij kunnen u bijstaan in bezwaar. U komt mogelijk in aanmerking voor een toevoeging (pro deo). U betaalt in dat geval slechts een eigen bijdrage. De laagste eigen bijdrage is €165,- Klik hier voor meer informatie

Komt u niet in aanmerking voor een toevoeging, dan dient u de advocaatkosten zelfstandig te betalen. Noordzee Advocatenkantoor hanteert een standaard tarief van €1045,- (inclusief BTW) voor de rechtsbijstand van de volledige bezwaarprocedure.

6. Beroep

Is uw bezwaar tegen de afwijzing van de EU-toetsing ongegrond?  Wij staan u ook bij in beroep bij de rechtbank. U komt mogelijk in aanmerking voor een toevoeging (pro deo). U betaalt in dat geval slechts een eigen bijdrage. De laagste eigen bijdrage is €165,- Klik hier voor meer informatie

Komt u niet in aanmerking voor een toevoeging, dan dient u de advocaatkosten zelfstandig te betalen. Noordzee Advocatenkantoor hanteert een standaard tarief van €1045,- (inclusief BTW) voor de rechtsbijstand van de volledige beroepsprocedure.

7. Hoger beroep

Heeft de rechtbank ten onrechte uw beroep ongegrond verklaard? U kunt bij ons terecht voor hoger beroep bij de Raad van State. Dit is de hoogste rechtsinstantie in Nederland voor Vreemdelingenzaken.

U komt mogelijk in aanmerking voor een toevoeging (pro deo). U betaalt in dat geval slechts een eigen bijdrage. De laagste eigen bijdrage is €165,- Klik hier voor meer informatie

Komt u niet in aanmerking voor een toevoeging, dan dient u de advocaatkosten zelfstandig te betalen. Noordzee Advocatenkantoor hanteert een standaard tarief van €1045,- (inclusief BTW) voor de rechtsbijstand van de volledige hoger beroepsprocedure.

8. Betaal in termijnen

Kunt u de advocaatkosten niet in één keer betalen? Het is mogelijk om de factuur in termijnen te betalen. Informeer naar de mogelijkheden.