Klaagschrift rijbewijs gegrond na snelheidsovertreding

De Rechtbank Utrecht verklaart het klaagschrift rijbewijs van advocaat Cynthia Noordzee gegrond. Cliënt in deze zaak had vier weken voor de zitting een snelheidsovertreding begaan. Hij overschreed de maximale snelheid met maar liefst 81 km per uur! Zijn rijbewijs werd ter plekke door de politie ingevorderd. Op zijn verzoek om teruggave, kreeg de man van de officier van justitie binnen 10 dagen te horen dat het rijbewijs minstens 6 maanden zou worden ingehouden.


Rijbewijs hard nodig

De man had met spoed zijn rijbewijs nodig om zijn werkzaamheden te kunnen verrichten. Als zelfstandig ondernemer was het vrijwel onmogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Alle bedrijfsactiviteiten stonden stil. Als hij het rijbewijs niet binnen twee weken terug zou krijgen, dan zou hij de deuren van zijn onderneming definitief moeten sluiten. Dit zou niet alleen financieel een strop zijn. Er was namelijk voor tonnen geïnvesteerd in zijn bedrijf. Ook zou hij het unieke concept van het bedrijf  in de prullenbak kunnen gooien.


Klaagschrift rijbewijs

Cynthia Noordzee stelde namens de man een klaagschrift in bij de Rechtbank Utrecht. Binnen een week werd de zaak op zitting behandeld. De officier bleef bij het standpunt dat het rijbewijs niet teruggegeven zou worden. De man was volgens de officier een gewaarschuwd man.  Hij had al eerder een geldboete betaald voor een snelheidsovertreding. Een inhouding van 4 weken vond de officier te kort vanwege de forse overtreding. Ook de rechter vond de snelheidsovertreding te fors. Er moest serieus rekening worden gehouden met een ontzegging van de rijbevoegdheid van minstens 6 maanden.


Klaagschrift gegrond

Ondanks de bedenkingen van de rechter heeft advocaat Cynthia Noordzee de rechter toch kunnen overtuigen. Zij heeft alle zeilen bij moeten zetten om het klaagschrift toch gegrond te krijgen. Het rijbewijs mocht terug. Aan het persoonlijk belang  van de man werd meer waarde gehecht.


Ook hulp nodig bij een klaagschrift rijbewijs? Neem dan vrijblijvend contact op

Instructie inzake de invordering van rijbewijzen (2015I007

Geef een reactie