Advocaat voor problemen met uw bijstandsuitkering

U heeft op dit moment geen werk en ook geen inkomen. U heeft zich tot de gemeente gewend voor een bijstandsuitkering. Tot uw grote verbazing is de aanvraag afgewezen. Heel lastig, want u heeft nog altijd geen inkomen. In de tussentijd lopen alle vaste lasten wel gewoon door. Lenen bij familieleden of vrienden is ook geen optie (meer).

 

Tegen het besluit van de gemeente kan binnen 6 dagen na dagtekening van de beschikking bezwaar of beroep worden gemaakt. Wacht niet te lang. U moet op tijd bezwaar maken. Te laat is te laat.

 

Het is raadzaam om u bij te laten staan door een specialist in bijstandszaken. De wet- en regelgeving van de Participatiewet zijn vrij complex. Er staat immers wat op het spel.

 

Een bezwaar- of een beroepsprocedure kan maanden duren. In de tussentijd heeft u geen inkomen en kunt u wellicht uw vaste lasten niet betalen. 

 

Een voorlopige voorziening kan een uitkomst bieden. Dit kan alleen als aan twee voorwaarden wordt voldaan:

  • U moet een spoedeisend belang hebben. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u: uit huis wordt gezet, de elektriciteit wordt afgesloten. Bespreek uw situatie met een specialist.
  • Er moet sprake zijn van een bodemprocedure. U kunt alleen een voorlopige voorziening vragen als er een bezwaar of beroep is ingesteld

 

Advocaat Cynthia Noordzee is gespecialiseerd in bijstandszaken en kan u hierin bijstaan. Met haar no nonsense en directe aanpak probeert zij het onderste uit de kan te halen voor haar clienten.

Ontvang direct hulp